Hiukset vaurioituvat monen tekijän takia…

hair-oilingHiuksia vaurioittavien asioiden pitkä lista tulee yllättämään sinut…

  • vääränlaiset hiustuotteet
  • vääränlainen hiustenhoito ja tuotteiden käyttö
  • vetäminen harjatessa ja muotoillessa
  • kuumuudella muotoileminen
  • kuiva ilma, ilmastointi
  • pakkanen ja jopa rankka vesisade
  • stressi ja huono ruokavalio
  • lääkkeet
  • hiusten värjääminen ja vaalentaminen
  • suoristimen ja kihartimen käyttö

Nämä ovat vain muutamia kokonaisessa kasassa tekijöitä, jotka heikentävät hiuksia, hiustuppia, hiusvarsia … Heikot hiukset muuttuvat elottomiksi ja hauraiksi, kun taas hiustupit istuvat huonosti kiinni. Tuloksena hiukset irtoavat liiallisesti.

Voiko mikään korjata hiukset kokonaan?

Hiusshampoot ja hoitoaineet vaikuttavat vain hiusten pintaan. Naamioiden vaikutus on samanlainen – ne korjaavat hiukset vain ulkopuolelta, koska ne eivät pysty tunkeutumaan hiusten suojakerroksen läpi.

Ollakseen täysin korjatut, hiukset tarvitsevat jotain, joka lävistää suojakerroksen ja tunkeutuu syvälle – parantamaan solunsisäistä sementtiä kosteuttamalla ja jälleenrakentamalla niiden rakennetta.

Solunsisäisen sementin pääainesosat ovat vapaat rasvahapot. Luonnolliset öljyt toimivat hiustenhoidossa korkean kertatyydyttämättömien ja monityydyttämättömien rasvahappojen määrän ansiosta.

Mitä ovat luonnolliset öljyt?

Luonnolliset öljyt – siemenistä ja kasvien hedelmistä kylmäpuristetut ainesosaat. Niiden kaunistavia ja parantavia ominaisuuksia on arvostettu jo kauan. Olet varmaan kuullut arganöljystä, kookosöljystä. makadamia öljystä, auringonkukkaöljystä ja jojoba öljystä. Raffinoimaton versio näistä öljyistä tarjoaa monta käyttötapaa kauneushoidossa. Luonnolliset öljyt ravitsevat päänahkaa ja hiuksia ennen kaikkea. Ne tarjoavat hiuksille syvän elvytyksen samalla kuin tavallinen hiusöljyhoito tekee niistä paljon kauniimmat.

Mitä on hiusten öljyäminen?

Hiusten öljyäminen on äärimmäisen yksinkertainen ja mukava käsittely, jonka voi tehdä melkein milloin vain. Tiettyjä menetelmiä voi käyttää myös töissä. Hiusöljyhoitoon liittyy luonnollisen öljyn (tai sekoituksen) asettaminen hiuksiin tai hiuksiin ja päänahkaan (tämä on hyödyllisempi hiuksille, sillä se elvyttää hiuksia ja hiustuppia).

Hiusten öljyäminen – miksi ja milloin se toimii?

Hiusten öljyäminen vaikuttaa hiusten sisäosaan, jotta hiuksesi saavat muutakin kuin kauniin ulkonäön. Hiuksesi saavat monipuolisen hoidon, suojan ja – ennen kaikkea – elvytetyt hiustupit, jotka ovat vastuussa hiuskasvusta ja kauneudesta.

Luonnolliset öljyt ovat tehty partikkeleista, jotka – sopiessaan hiustyypille – pystyvät tunkeutumaan hiusten sisään ja taistelemaan kauneuden puolesta.

Miten…? Hiusten öljyäminen

Paras idea on öljytä hiukset oman kodin yksityisyydessä. Hiusten (kuivat tai kosteat) ja päänahan öljyäminen tuottaa parhaat tulokset. Öljyt imeytyvät hyvin ja pitävät päänahan terveenä. Miten hiusöljyhoito tehdään?

Yön yli vaikuttava hiusöljyhoito

Aseta noin 5 ml (1-2 teelusikallista) öljyä hiuksiin ja päänahkaan. Tämä määrä riittää enemmän kuin tarpeeksi elvyttämään ja ravitsemaan hiukset sekä päänahan. Mitä pidempään öljy saa vaikuttaa hiuksissasi, sen parempi. Siksi öljy on jätettävä hiuksiin ainakin tunniksi; yön yli vaikuttava käsittely on tehokkain, peset öljyn pois aamulla hellävaraisella shampoolla.

Hiusten hoitaminen – hiusten öljyäminen (ei päänahan)

On nopea, helppo ja tehokas tapa öljytä hiukset, joka parantaa niiden ulkonäköä. Aseta öljyä (muutama tippa) hiuksiin tai latvoihin. Se auttaa muotoilemaan hiukset, lisää kiiltoa ja suojaa vaurioilta. Tämäntyyppisen hiusten öljyämisen voi tehdä monta kertaa päivässä: aina kun tuntuu siltä, että hiuksesi ovat menettäneet kiiltonsa ja eloisuutensa.